Sayıların Karşılığı - Defineciler için

Sayıların Anlamları: Selam arkadaşlar, defineci arkadaşlara faydası olabileceğini düşündüğüm sayıların ne anlama geldiğini bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışacağım. burada ilk dikkat etmemiz gereken işaret ve sembol arasındaki fark. özellikle semboller bir düşünceyi ifade etmek için kullanıldığını bilelim, işaret ise sembolden farklı olarak vücut hareketi gerektirir şeklinde tasarlanmıştır.. örnek olarak 3 sembolü bize kutsal üçlemeyi anlamamızı sağlarken 3 işareti bizim vücut hareketi ile 3 tepe, 3 ağaç 3 kuyu aramamızı anlatabilir. 

1 Sayısı: Başlangıç noktasıdır, var olan her şey ondan oluşur ve ona dönecektir. Tek olanı, mutlak olanı simgeler, dikme, tek tepe, dikiliş taş gibi. bazende son noktadır.

2 Sayısı: İkilikleri vurgular; Patika yol, geçit, taş geçit gibi,, işaret başlangıcı olarak iki tepe, iki ağaç, iki taş, iki yol olabilir.
İlk işaret yeri olup, araştırmaya ilk buradan başlanabilir.

3 Sayısı: Özellikle hıristiyan toplumunda yetişen biri için bu sayının kutsallığına aşına'dır. Hristiyan inancında Baba-Oğul-Kutsal Ruh üçlemesi şeklindedir. 3 sayısı sembolik olarak üçgen işareti kullanılmıştır. Yürütülmesi gereken mantık ise 3 tepe, 3 ağaç, 3 kuyu, 3 yol, 3 dere şeklinde olmalıdır. mutlaka 3 olması gerekir. malın nerede olduğunu verir yada yardımcı işaretle gösterir.

4 Sayısı: Yere dengeli şekilde oturmuş taşı verir. bu çoğunlukla yapı taşı şeklindedir, rengi biraz farklı olur, altı mezardır.

5 Sayısı: Genelde malın yerini verir. pınar, çeşme, küçük taş öbeği gibi. bu el işaretide olabilir, 5 parmaklı bir elin malı altında olabilir. 5 köşeli yıldızda 5 sayısına karşılık olarak kullanılmıştır. antik çağda cadılar tarafından kutsal kabul edilen rakamdır..

6 Sayısı: Hedef seçilerek yapılan gömülerde görülür. Değirmen, kuyu, yaşlı ağaç gibi. özellikle daire yapan yerlerdeki hedefler önemlidir. 

7 Sayısı: Ana kaya, sergen sıra kayalar gibi, çevrede göze batan kayalık dağ. Dağın altına ulaşmayı ifade eder. yedinin olduğu yerde siperli kayada yada mihrap kaya aranır.

8 Sayısı: Hıristiyan inancına göre gök yüzü tahtını 8 melek taşır. 8 bazen hilal işaretine şifrelenmiştir, kırmızı taş, kırmızı toprak önemlidir bunlar yön veren işaretlerle desteklenir. 

9 Sayısı: Bitiş noktasıdır, burada bulunan farklı nesle aranmalıdır.. 3 ayrı üçgen, yada 6 köşeli yıldızın yanında üçgende buranın son yer olduğunu anlamamızı sağlayabilir. 

10 Sayısı: İhtişamlı olan, büyük olandır..örnek olarak patika yolu değil ana yolu verir. büyük dağ, deniz ve nehir gibi.
Daha yeni Daha eski