Define Kayada Murç İzleri

Murç izleri her kayada rastlanabilir işarettir.   yuvarlak oyma yanında varsa  bu mezarın  varlığını simgeler bazende  ölü gömme geleneklerinde olduğu gibi kaya murçlama bir gelenek haline gelmiştir  gerçekte her hangi bi anlamı yoktur  sadece sanatsal işlem olarak yorumlanabilir.   Bazı murçlar ise  bir ve birden çok anlam  ifade edebilir,  özellikle mezarların bol olduğu alana girdiğiniz zaman bu murçlara rastlayabilirsiniz  bu size mezarlık alanına ayak bastığınızı söyler  bazı murçlu kayalar ise  bölgedeki en kıdemli mezara hitaben yapılmış  batı tarafında deha mezarı mevcuttur,  burada birde yaşlı ağaç bulunur  ağacın hemen  önünde koltuk taşı  yada sedir taş size girişi vermektedir.  Murçlu kayalar  yamaç alanlarda ise  burada birde kare oyma aranmalıdır, kare oyma biraz daha eteğe doğru olup   yük mezarını vermektedir daha üstlerde yine mezarlar olup  bunlar orta gelir seviyesine ait isimlerin mezarlarıdır.
Murçlu kayalar temel taşlarında.  Yapı taşlarında gördüğünüz murçlu kayalar  genelde temel taşları için kullanılan  taşlardır bu taşlarda ince kanal varsa bu kanal sizi emareye götürebilir,   temel altında olmaz demeyin temeller  ileri tarihler düşünülerek   kullanılan saklama yerleridir  özellikle kilise temel taşlarında murçlar görmek mümkündür bu taşlarda birde yön veren işaret  bulduğunuz zaman  emareye yaklaştınız demektir.
Bazı murçlar ise size  burada bir fark olduğunuzu anlamanıza yardımcı olur, bi işaret diğer işareti verirken diğeri’de sizi farklı bir yapı bulmanızı emreder  işte bu farklı unsur murçlu kayalardır  bu taşın kendisi ve karşı tarafındaki taş son nokta olabilir.  karşıdaki kayanın son nokta olduğunu anlamanız için taşın kayaç yapısına dikkat edin,  murçlu kayanın kayaç yapısıyla bulunan diğer yalnız taşın kayaç yapısı aynı ise  doğru yerdesiniz demektir.  bu taşlar o dağın taşı değil başka bir dağdan getirilmiştir   buda  çözüm için önemli etkenlerden biridir  bu işi azda olsa anlayan isimler  taşlar arasındaki farkı anlar  hangi taş bu dağa ait değil  hemen jetonu düşer.
Bazı murçlar ise yanlış  algılanıp  gerçekte murç değildir ama murç gibi görünür,  bunlar sıralı haldedir çoğunlukla kaya kesim için  sıralı şekilde  yapılan işlemdir.  burada her hangi bi emanet  aramanıza gerek yoktur   dediğimiz gibi bu sadece kayayı kesip ihtiyaç olan yere taşımak için  yapılmaktadır.
Köprü kemerlerindeki murçlar:  köprüler  para saklama için  bire bir noktalardır, tarihten beri  neredeyse her köprüden mal alınmış hala alınmaktadır.  bir köprünün en zayıf noktası kemerleridir  buradaki  ayak taşları  malın en sık saklandığı noktalardır, bu  ayaklardaki kare taşlar hem köprüyü ayakta tutmak için işlevini görür hemde malzemeyi kamufle eder bu taşlara dikkat edin her daim murlanmış haldedir  işte bu size şifre vermektedir  bu taş alındığında köprü göçer gibi görünür;  ayak taşlarının en tutarlı olanıdır işte burası paranın saklandığı yerlerdir  bu bazen  tam karşısını vermektedir  karşıdaki taş ile murçlu taşın ebatları aynıdır bakınca hemen anlarsınız.
Daha yeni Daha eski