En Kolay Define Bulma


Bir define avcısı ne kadar işaret bilgisi vs. olmasa bile kolayca define bulabilir, definecinin ilk öğrenmesi gereken toprak yapısıdır, eğer toprak yapısı bilginiz varsa hiç işaretten anlamasanız bile define bulma şansınız vardır.


Bakın define aradığınız yerde ilk önce kafanı yere eğeceksin yavaş yavaş toprağa bakarak yürüyeceksin. normal bir dağ doğal olan zemin kayış gibi durur ama define olan yer kazılıp tekrar doldurulduğu için kayış gibi değil daha kaba ve renk farklılığı vardır.

Hem böyle yerleri 20 cm kazdıktan sonra var yok kolayca anlarsın, zaten gerçek defineci 20 cm den fazla kazmaz 20 cm kazdığında var yok %70 kendini belli eder. normal doğal yeri kazdığınızda yer kayış gibi kazma girmez haldedir, buranın dünya kurulalı böyle olduğunu hemen anlarsın, ama kazılıp doldurulan yer öyle değildir toprak mutlaka kaba çıkar buranın daha önce işlem gördüğünü hemen anlarsın.

Zaten bir çok define avcısı bu taktiği uygular, hani ben işaretten anlarım diye gelenler aslında işaret falan çözdükleri yoktur, işaretin çevresini gezer sadece zemine bakar zemindeki kaba yeri buldumu işaret burayı gösteriyor der halbuki alakası yok.

Azda coğrafya bilginiz oldumu iş tamamen kolaylaşır. Şöyleki define yada mezar coğrafyanın neresine gömülür bunu az çok kestirmeniz gerekir. kalkıpta yarmanın dibine mezar koyulmaz, mezar ya öbek yerdedir yada dağın bittiği yerde yani son burunda, mezar için buralara bakarsın define içinse yaşlı ağaç çevresi yada kuyu çevresi gibi yer kaybolmayacak yerlere bakarsın. birde belirgin taş yada kayalar vardır hele 1-2 kişinin kaldırabileceği kadar büyük kaya varsa bu kaya buraya sonradan getirilmişse bunun altına mutlaka bakın pas geçmek yok.

Aslında bu taktik defineden çok mezar bulmaya yarar biyerde mezar işareti buldunmu bunun mezarı bu çevrededir mezar işaretleri define işaretleri gibi kalk öbür tepeye git yada dereyi aş dikmeyi bul gibi şifreler vermez, mezar işareti varsa mezarı bulunduğu çevrededir. başta dediğim gibi kafanı toprağa eğeceksin gıdım gıdım yürüyeceksin nerede kaba yer var 20 cm dene bak belli olur. burada tam olarak ne tarafa gideceğini bilmiyorsan oda çok basit iş, mezar işaretinin içine su doldur nereden taşar kayayı terk ederse yön orasıdır o yöne doğru kafanı eğ toprağı inceleye inceleye git. hele oyma yanında kanal varsa iş hemen kolaylaştı kanal yön verir kanal boyuna önce bak karşıda ne var nerede mezar olur kafanda canlandır. sonra oralara git toprak yapısını incele dünya kurulalı olan zeminle mezar olan zemin çok farklıdır bunu herkes anlar ben anlayamam demeyin.

Define ararken yine aynı mantık kullanılır aradaki fark define işaretin yakınında olmayabilir ayrıca 2. ve 3. işaretler bulmanızı söyleyebilir. İşaret bilginiz olsa bile defineye yaklaştığınız zaman toprak bilgisi yine lazım kaçarı yok. define ararken eğer şahıs malı arıyorsanız işiniz daha kolay şahıs malları en fazla 40 cm bilemedin 1 metrede olur bazıları 30 cm den alınır şahız malları kolaydır. şahıs mallarının yanında belli bişey arayın oranın olmayan taşı oraya gelmiş veya hiç biyerde olmayan bir nesne orada yani bunlar ip ucudur bunları anlayarak yorumlayacaksın.

Eğer amatör bir define avcısıysanız bu yazdıklarımı mutlaka dikkate alın profesyonel define avcısıysanız o zaman iş değişir onların hem işaret çözen uzmanları var hemde ellerinde 150 bin tl lik radarlar var. herifler arabadan inmeden burada define varmı yokmu tarıyorlar gariban definecinin onlarla aşık atması mümkün değil siz benim yazdıklarımı dikkate alın toprağı iyi etüt edin define bulma şansınız artsın birde şu çubuklara çok tamah etmeyin onlara güvenip yapılan kazılar hep boş adama iyi heyecan veriyo ama neyi çektiği belli değilki, çekişine bakıyorsun tonlarca altın var gibi kazıyorsun bişey yok adamın definecilik hevesini kırmadan başka işe yaramaz.
Daha yeni Daha eski