Nal İşareti ve Anlamları

Nal ve omega her ikiside define işaretidir. Nal en çok eşkiyalar ve ermeniler tarafından kullanılmış işarettir 1.800 lerden sonra eşkiyaların bol yaşadığı dönem ve ermenilerin tercih sürecinde iyice yaygınlaşmıştır. nal kolay yapılan işaret olduğu için tercih edilir. şahısların mallarını temsil eder.  bir kese bir küp gibi saf altın parası vardır.

Nal işareti çözümünde ilk önce nalın gerçek nal olup olmadığı belirlenmelidir, unutmayın her nalda çivi izi vardır, 4 çivili nal ve 6 çivili nal birbirinden farklıdır.  kayalar deforme olduğu için çivi izleri kayıp olmuş olabilir.

1- Nal üzerinde tek delik varsa yer burasıdır, 1 metre aşağı indiğinde kapak taşını bulursun.

2- Bir nal bulursan daha küçük 2. nalı bulacaksın, son nokta burası yada buradan görünür vaziyettedir.

3- Kapı büyüklüğündeki taşların üzerinde nal ve ok varsa dikkat bu eşkiya parasıdır, Bu taşın önü meydandır buranın adı at meydanıdır, bu meydanda  birde put olup meblağ putun yakın çevresinden alınır.

4- Nal işareti varsa  burada birde delikli taş aranır, bu delik oklava girecek kadar genişlikte olup 4 kişinin kaldırabileceği büyüklükteki taştadır, bu delikten baktığında kayalık alanı görürsün  bu alan malın olduğu alandır.

5- Nal mağara içinde ise bu mağara ikiye ayrılır, Duvarı delikli olan bölümde sedir kayalar vardır işte bu sedirlerin altından bir miktar eşkiya parası alınır.

6- Nal çivileri 2 türlüdür,  nalda çingene çivisi varsa bu nal 1800 yıllarından sonraya aittir, eğer çarmıhın çivisi varsa bu çok eski olup mezarı temsil eder. mezarlar yük mezarı olup yüklü miktarda defin eşyası bulunur.

Aranan Nal Parası:  Nal mağarada olmalı, mağaranın içine girdiğiniz zaman tam ortasında dikili bir taş var ve bu taşın alnında bir delik var, deliğin hemen sonuna bak duvarda nal ve kalp işaretini görürsün, ve ilerde köşeye doğru bir taş daha dikilidir. ilk para nalın altında 100 okka dır. köşedeki dikili taşın altında 100 okka parası daha vardır.

Bu nalın ortasına dikkatli bakın küçük bir istavroz vardır, çarpı işareti yada artı işareti gibi,  Dikkat bu mağarada 3 yerde para vardır. Mağaradan sağa doğru çıkılacak bir mahzen yolu var.Ana para mahzenin içinde 3 yığın halindedir. Mahzeni bulmak için mağaranın sağ duvarına bakın, duvarda bir ok var ok mahzen girişini gösterir. Okun önünde bir tuzak işareti olacak buradan anlarsın, mahzen kapısı çok dardır,  Kapıdan geçerken önce sırt üstü olup bacaklarını sarkıtırsın, buraya öyle girilir.


Nal Define İşareti Diğer Tecrübeler


Nal işareti çok derin olmamak kaydıyla gömüye işarettir, nal çivi sayısı gömünün hangi şifreleme tekniği kullanıldığını anlatır. örnek nal işaretlerinde 8 çivi olması gereklidir 7 çivili nal eksiklikten bahseder 8. çivi yerine geçecek olan nesne bulunmalıdır yön eksik çivi tarafındadır, tek çivi eksikse yakınlarda tek olan ne varsa bakılır bu yaşlı ağaç, dikili taş tek tepe olabilir. nalın açık ağzı yukarı yada aşağı bakar vaziyette ise bu bulunduğumuz bölgeden yukarı yada aşağı doğru mesafe kat etmemizi anlatır ağzı yukarı olan nal işaretlerinin gömüsü daha kolay alınmaktadır. nal işareti ile omega işareti bir birine ne kadar benzese’de anlayan kişi bunu kolaylıkla ayırabilir, kayada birden fazla nal varsa gömü sayısı da birden fazla olduğuna işarettir.

Bu bilgilere ek olarak

R00T :

Nalı gördüğünüzde mevkide Roma yada Bizans emarelerini yakaladıysanız. Nalın açık ağzı tarafına düzlüğe dikkat edin. Rahat şekilde göreceğiniz araları kısa mesafe olan 2 adet dikili kaya göreceksiniz. Hedef burasıdır.2 dikili kaya arasında çalışma başlatın. Bir boy mesafede horasanla hazırlanmış 2 adet büyük yumurtaya benzer kaya çıkacaktır bunları atmayınız. Bunların içinde vardır. Bu 2 adet yumurta şeklindeki horasan yapımı kayalardan sonrası zemin horasanlı olup. Asıl meblağ bu horasanlı zemini aştıktan sonradır.




Üst resim çözüm : Nal kayalık arazide 2 bayır arasında geçen doğal çeşme suyunun yakınındadır.Nal suya yakın kayadadır . Suyun karşısındaki blok ve yerli kayalar sizde mağara şüphesi uyandıracaktır.Dikkat burada yanılmayalım suyun karşısına geçmeyin.Suya varmadan başka bir kayada küçük nal tabiri küçük nal değil 2-3 cm boyutlarında bir nal gibi C harfi benzeri işareti dikkatle baktığınızda göreceksiniz.İşte aranılan bunun altındadır.


Diğer çözüm: Burası urartu sonrası Bizans yaşantı alanıdır.Burası bayır aşağı şekildedir yine kayalık alandır.Burada göreceğiniz nal benzeri kayada ki nalvari işaret kaymış durumdadır.(sert bir çamurda atın nal izi basarak 5-10 cm kaymıştır.)Bu kayadaki işarette nalın farklı durumudur.Bunun 7 m. kadar önünde zeminde 1 arşından sonra zemin komple horasan ile kapatılmış olup mahzen odanın girişi horasan desteği ile kapatılmıştır .Çalışması gayet zahmetlidir.Fakat odası işaretin altına doğrudur.Çok kıymetlidir.


Diğer çözüm : Nal işaretinin duruş açısına göre 35 m civarı hafif tümsek yapan bir yığma vardır . Burası dere yatağıdır.Aranılan yer bu küçük yığmadır.Buradaki nal çivili ve çivinin eksik yada farklı duruşundan destek alınmıştır.( bütün nallar çivi ile bezenmelidir.Yoksa nal kabul görmez.)


Diğer: İşaret yapmakta bir sanattır bunu ancak heykeltıraşlar yapabilir. nal yapılabilir en basit işaretlerdendir. neredeyse herkesin yapabileceği işaret. bu yüzden bireysel gömülerde kolay diye yapan olmuş. nal işareti, O işareti ve omega işareti bunlar birbirine akraba işarettir. özellikle o ile omega bire bir aynı işarettir. nalda bunların amca çocuklarıdır.


Diğer: Sağdaki ( C ) sola dönük Bu bir ters hilal Siz daha iyi bilirsiniz tabii, de o.magrayı anlatıyor, ( U U ) larda açık yönü aşağı herhalde yanılmıyorsam onlar OMEGA dır, Bunun anlamı da bu mağarada Altın deposu var demek, OMEGA altindemek.Bu benim nacizane görüşüm, Tabii sizin yanınızda benim bir yorum yapmam da hoş değil, şuda bir gerçek, Ben böyle bir yer görsem ya acarım yada orada ömür boyu yatarım
Onlar nal olsaydı uç kısımları biraz daha içe doğru daralmış olacaktı onu yapan nalı çok orjinal yapardı, nal değil. Tabii yinede sizin yorumlariniz benim için çok makbuldür Saygılar herkeze.


Monogramlar


Monogramlar, bir sembol oluşturmak için iki veya daha fazla harfin veya diğer grafiklerin üst üste binmesi veya birleştirilmesi ile yapılan bir kalıptır. Monogramlar çoğu zaman, tanınabilir semboller olarak kullanılan kişinin baş harflerinin bir kombinasyonu ile yapılır.


Nal İşareti diğer Usta Görüşleri



Çivili nal; 


Nal üzerinde çivi varsa çiviler 2 türlüdür biri çingene çivisi diğeri çarmıhın çivisidir, Çingene çivisi parayı temsil ederken çarmıhın çivisi mezarı olduğunu anlatır. Nal üzerinde çingene çizisi varsa  burada birde küçük mağara vardır, mağaranın kapısından girdiğinizde tıpkı nalda olduğu gibi kapı  altında kurşunla çakılı 6 adet çingene çivisi görürsünüz. Bu mağaraya 4 basamakla girilir meblağ tamamı bu mağarada olup meblağ toplamı 3 katırdır.  Çarmıhın çivisi  varsa burada birde yaşlı ağaç vardır bu ağaçtaki çivi sayısı mezar sayısını vermektedir; Dikkat edin buradaki tüm mezarlar yük mezarı olup hepsi yeminlidir.

Nal ve ok: 


Nalın yanında  işareti varsa  ilerde köşeye doğru bir taş dikilidir. Para bu taşın altında olu mal toplamı 100 okka dır.  bu taş başka bir delikli taş ile nişanlıdır,  dikkat edin buradaki nal tek nal olmalıdır 2 ve üzeri nal işaretlerinde bu sistem işlemez.


Haç ve nal: 


Nalın olduğu kayada  birde haç varsa  dikkat burada mağara vardır  bu  mağaranın iki yerde parası olup  Mağara ileride ikiye ayrılır; sağ tarafa açılan dar bir mahzen yolu vardır  dikkat edin bu dar geçitten düz giremezsiniz  ya sırt üstü yatıp geçilir yada yan verip önce bir omuz   sokularak girilebilir. paralar mahzenin içinde  yığın halindedir.

Diğer Tecrübe: Nal işareti kesin define işaretidir, eşkıyalar tarafından-da kullanılmıştır,  antik yunan çağında orta gelir düzeyindeki  insanların sakladıkları parayı temsil eder genelde 1 kese kadardır çok fazla derin değildir.  nal  sizi çok fazla ilerilere göndermez  bulunduğu geniş alan araştırma yapmanız için uygun alandır başka tepelere yada dere karşısı gibi uzak mesafelere yönelmeyiz.


Nal işareti antik dönem insanları tarafından kullanılsa’da en çok Ermeni halkı tarafından kullanılan bir işarettir. Ermeniler bu işareti kullanırken kesinlikle işaretin hemen yanına defineyi gömmemişlerdir.

  • – Nal atın ayağına çakılan bir materyal olduğundan atın geçtiği güzergahta bir mühür anlamı taşır. Nal işaretinden en az iki adet bulunmalıdır.

  • – Nal şekli Yunan Alfabesinde Omega adlı harfi çağrıştırdığı gibi birçok simyacı tarafından altın simgesi olarak kullanılagelmiştir. Bundan dolayı nallarda çivi de aramak ve nalları omega veya mağara girişi işareti ile karıştırmamak gerekir.

  • – Nal işareti ile Ay'ı da karıştırmamak lazım. Gerçek nal sembolünde küçük bir nal işareti daha aranmalı ve bulunduktan sonra yakın çevresinde dar bir mağara girişi aranmalıdır.Büyük bir ihtimalle define bu mağarada gizlidir. Ancak küçük nalın açık ağzı yönünde girişin aranması kolaylık sağlayabilir diye biliniyor.


Başka bir görüş: Bu işaret de çok ender bulunan bir işarettir. Öncelikle üzerinde çivi olup olmadığına dikkat edilir. Çivi varsa çoğunlukla 6 çivili yada 12 çivili olurlar. Buradaki çivilerin her biri o hazinenin miktarını belirtmektedir. Örneğin 6 çivili nal 60 kilogram hazineyi ifade eder. Anlamı ise; bu işaret iki kısımdan oluşur. Büyük at nalı ve küçük tay ayağı. Büyük at nalı işaretinin 10 metre çevresinde bir taşın üzerinde tay ayağının resmi mutlaka olmalı. Tay ayağını bulduktan sonra işaretin bulunduğu kayanın altına bakılır. Yaklaşık 80 cm de bu işaretin hazinesine ulaşırsınız. Hepsi altın paradır. Bir de büyük nalın bulunduğu kaya ya müjde dediğimiz birkaç tane altın para konulur. Bunun yeri de büyük at nalın işaretinin tam ortasıdır. Zaten orada küçük bir kabartma vardır.

Nal yatay kayadaysa  yakında birde küçük nal aranır,  küçük nala yakın arama yapın buradan bir müjde alısınız. burada bir akarsu ve eski köprü varsa karşıya geçmeyiz çünkü para karşıya geçmemiştir, katır inadı lafı buradan gelir 7 katır para köprüden geçmeyip bu tarafa gömülmüştür burada bir büyük birde küçük nal olur.
Daha yeni Daha eski