Güneş işareti ve halka

 Yakın zamanda güneş araştırmam yok eski bildiklerimi yazacağım. güneş aslında yönü güneşe verir ama hangi saatte. kısacası günün hangi saatinde işaretten güneşe doğru gideceksin bu güneş işaretinde yazılıdır. genelde saat sabah 10 yada akşam 14-16 civarlarında işaretin olduğu yerden güneşi hedef al git yönünüz budur.


güneş genelde yeminlerin bekçisidir. bir gözü mutlaka şafak vaktindedir. güneş işaretinin olduğu yere geldiğinizde güneş ne taraftan doğuyorsa o tarafa mutlaka bakın. bu en çok rastlanan çözümdür.

ayrıca güneş varsa yakında 2 işaret daha mutlaka olmalıdır. çünkü güneş sembolü güneş tanrısına hitaben yapılır. buda üçüzlerin tekidir burada mutlaka 2 işaret daha olmalı. bu işaretler tahmini ay ve yıldız olur. bunun dışında at arabasıda olabilir. yada tekelrlek işareti. halka gibi düşünün. hangileri varsa ona göre yeni çözüm yöntemleri üretilir. genel olarak düşünürsen güneş şifrelenmiş bir düzeneğin bir parçasıda olabilir yalnız başına işarette olabilir bu ancak araştırılarak karar verilebilir.




Halka, Daire, O işareti

Halkaya tuzak diyoruz, daireye duruma göre mezar çıkabiliyor O harfine gelince bu kesin define işaretdir. buradaki sıkıntı bu 3 işaret birbirine çok benzer, ancak işi bilen defineci bunları birbirinden ayırabilir.

İlk resim bariz o işaretidir. aslı omikron, yunan alfabesi, omega işaretinin aynısı ama küçüğü. bakın böyle bi durum var o işareti ile omega aynıdır biri büyük biri küçük. ikiside define işaretidir.



Diğer Görüş

1 fotoğrafı gördüğümde Roma Bizans yaşam alanında olduğumu fark ederim.Bayırın bitimi düzlüğe yakın alanda görürüm kendimi.sırttaki kayalar arasında tünelle girilen yetkili kişi oda mezarı ararım yada yakınında yumutavari yığma.

2. Fotoğrafı gördüğümde yine yetkili birinin odasını mezarını yakınında ararım.Zeminaltı odada olabilir yığıntı tümsek yerde de Değirmene yakın bölgede olabilir.Ama kesin mezar derim.

3.Fotoğrafı gördüğümde yaşam alanı derim farklı işler ararım.

Halka İşareti Başka Bir Araştırma


Halka demir kazıkta çakılıysa halka büyüklüğü 1 karış olmalıdır. Bu halkanın önünde koltuk taşına benzer oturmalı taş olacaktır, oturmalı taşın 30 adım altında bir istavroz, istavrozun uzun kanadında bakın şelaleyi görürsünüz hakikat şelalededir.

Demir halka varsa bu halkalı kayaya sırtımızı dayarsak baktığımız istikametten patika yola ineriz, Bu yolu da kesen bir yol vardır. Yolu sağdan ayrılır. Önümüze dere gelir.( eşkıya deresi ) Dereden geçerek karşıya ve halka hizasından büyük bir kara su gelir. Bu derede pek çok nişanlar vardır.

Halka bir sağa bir sola yatacak şekilde gözlük gibi ssaslı bir vaziyetteyse, halka plan ile yapılmıştır. Halkanın içinde emaneti vardır. Bu halkadan bu bölgede başta yoktur.Daha aşağıda oturak taşı ve koltukta halkalı kayanın bir sağında bir solunda bir boğaz vardır. Boğaz içinde ayakta içilecek bir pınar var, pınar taşa oyulmuştur.Su göbek hizasındadır, Çeşmenin üst tarafında 17 adımda mermer taş olup kazan taşın altındadır. parası 7 çeşittir 92 okkadır.

Demir Halka: Kaya üzerine çıkıldığında koca taşın üstünde demir halka görürseniz bu halkalı kayaya sırtımızı dayarsak baktığımız istikamette 70 adım ön tarafında ve az solunda dirsek sapağı var bu sapaktan dereye inilir; dereden geçerek karşıya ve halka hizasından büyük bir kara taş gelir. bu taştan halkalı kaya aynı istikametten görünür esaslı bir vaziyettedir; bu kara taşın altında emaneti vardır bulduğunuz kara taşın doğru olduğunu anlamanız için buradan halkalı kayayı görüyor olmalısınız halkalı kaya kara taştan başka yerden görünmez.

Diğer tecrübe: Halka yatay kaya üzerinde olmalı halkanın büyüklüğü bir karışı geçmesin. bunun 20 adım altında bir istavroz üst kısmında bir mağara vardır, mağara kapısı önündeki yaşlı ağacın altında bir hakikat bulursunuz. göreceğiz en güzel hakikat budur.

Diğer görüşler: Öncelikle halka işaretlerini O harfleri ile karıştırmamalıyız, halkalar ayrı O işaretleri ayrıdır. Tek halka, gömünün düz arazide toprak altına saklanıldığını ifade edebilir. İşarete göre düzlük alanda araştırma yapmalısınız, düz toprak zeminde çok fazla derin olmamak kaydıyla meblağa ulaşılabilir, bu bazen kaya horasanla sıvanmış meblağ kaya içerisine yerleştirilmiş olarak’ta karşımıza çıkar. bu halkalar gerçekte halka değil O harfleri olma ihtimali yüksektir.

Diğer Tecrübe: Birbirine geçmiş halkalar ise, tehlike anlamına gelir, 1 km alana kadar olan yığmaları’da ifade edebilmektedir, en çok mağara, mahzen, tünel ve oda mezarlardaki tuzakları anlatabilir. Toprak altında halka sayısınca oda veya mahzen olabilir. Birbirine geçmiş halkalar, odalardan birbirlerine geçiş olduğunu anlamını’da ifade edebilir. Duvarlarda veya herhangi bir taş üstüne çizilen halka işaretleri veya halkanın kendisi burada birden fazla ve çok büyük tuzakların olduğunu anlatır. 

Halka figürleri tekte çizilmiş olabilir bir kaç figürün arasında da olabilir. Tuzakların biri aşılırken veya bertaraf edilirken diğer tuzakların çalışabileceğini unutmamak gerekir. Halkanın anlam ve çeşitlerini o yerin coğrafi yapısı ile eşleştirme yapabilirsiniz. kısacası halka tehlike işaretleri sınıfına girmektedir.

Başka yorum: Hazine işareti değil her bir halka tuzağa işarettir. Ayrı halkalar, sırayla ayrı tuzakların habercisidir, tuzaklar arası halkalar ölçülerek bulunur. halkalar iç içe geçmiş ise sayısı kadar tuzak var demektir. tuzakların biri etkisiz hale getirilirken diğer tuzaklar devreye girer, burada önemli olan çoklu halkaların tuzakları bertaraf edilirken dikkatli olmak gereklidir. Ayrıca Yunan, Roma ve Ermeni alfabelerinde ”9-10-70” gibi rakamları ifade ediyor olabilir içerideki yasamın hangi döneme ait olduğunu bildirmektedir.

Diğer görüş; Halka işaretlerini birbirinden ayırmak gerek, bizim halka dediğimiz 3 geometrik-sel işaretlerden biri olan O, çember yada daire olabilir. çözüm için işaretin hangi amaca hizmet ettiğini anlamamız şarttır, gerçek halka büyük tuzakların habercisidir, O işaretleri para çember ve daireler ise günün saati ile ilgili bilgiler vermektedir.

Halka Eşkiya Paraları

Büyük su uçtu şelale yapar. Buranın tam doğusu 103 adım mesafede dört köşe bir taşta koyun başı sığacak büyüklükte halka oyuğunun baktığı istikamette bir yığın toprak olup, rengi bu araziye uymaz ve üzerinde katiyen ot bitmez. Buraya da yakın bir yerde üstüne üç çentme basamak ile çıkılabilen bir kayanın üzerinde iki daire çizilidir. Bunların birinden ayrıca çekilmiş bir su oluğu var. Bu istikamette ve çok yakınında üzerine oturulacak bir koltuksu taş ve bir de, dede vardır.

Diğer: Mağaranın girişi karşımızda dört köşe sütun halinde göreceğimiz taşın alnı delik olup, mağaranın sağ duvarında bir nal resmi, içine ilerlediğimde meydanın orta yerinde bir kuyu göreceğiz. Bu kayada işlenmiş taşların her birinde istavroz vardır. Daha ilerlersek mağara iki kola ayrılır. Biri tehlikelidir. Mağaradan dışarı çıkar, patikamızı takip edersek epey zaman sonra halkalı kaya üzerine çıkar ve yan yana üç tane mezar görürüz. Halka uçurumu bu mezarlara tam 200 adımdır. Uçurumun başında çizilip oynanmış dama oyunu görürüz. Bu halkalı kayanın üzerine de, gayri hiçbir yerden çıkılmaz.

Diğer: Bursada balıklı kilisesi tavanından sökülüp buraya getirilmiş altın halkayı çaktırdım. Üzeri katran kaplıdır. Halka zirveden 6 metre aşağıdadır. Bu kayanın adı halkalı kayadır. İlerisi Arnavut kaldırım döşeli bağdat yoludur. Bu yolu arkamıza alırsa ve ona paralel akan ince bir dereden karşıya geçip bir meyilli yokuşu tırmanırsak yolun sağında eski bir harabeliğe geliriz. Bu harabelik bizanslılardan kalma bir yerleşimdir. Burada pek çok nişan vardır. Bu nişanların bazılarında tek paralar vardır. İşaretler adamlarımın kendi işaretleridir. Bu harabeliğin karşısındaki kayalıkta bir oturak taşı vardır. Oraya oturup halkalı kayadaki halkayı görürsünüz. Gözlük gibidir. Sağa ve sola yatar yattığı yere iz yapmış gibidir. Bu harabelikten halkalı kayaya geri gelirsek halkalı kayanın sağından dar bir boğaz geldiğini görürsünüz.


Daha yeni Daha eski