Hilal Ay ve Yıldız İşareti Yorumları

 


1- Taş oyma nöbetçi barakası , barakanın bir tarafında alnında doğu tarafında bütün bir ay resmi, karşısında yarım ay resmi 2 ay karşılıklıdır. Burada rakamlar olacak, rakamlar buranın krokisidir. Bu tepede bir kahve tepsisi ve alt alta sekiz fincan olacak, bir cezve, az önünde iki çift rakamlar görülür. Diğer tek rakamlar ile karşılaştırılır. Şifre okunacak, buradaki 12 para yerlerini ve ziynetleri tespit bu şekilde tespit ederiz.


2-  Dokuz basamaklı değirmen bu değirmenin iki tane pınarı olacak. pınarların biri tatlı biri acı su. pınarlarda yarım ay resmi vardır, birde değirmen taşı, burada mağara arayın kırk okka kan mağarada 99 okka kantarda mağaranın karşısında bir kızıl kayada olacak bunların hepsi derenin yamacındadır. hepsi eşkiya parasıdır. 


3- Tepe karşısında yarım ay yada bütün ay resmi güneşe bakar şekildeyse altta çeşitli rakamlar olmalıdır, bu rakamlar kroki olup ayın önündeki çift rakamlar ile 16-13-8-4 rakamlar ile karşılaştırıp 12 yerdeki kıymetli meblağ bulunur.


Her halinin anlamı başkadır, dünyevi hayatı sembolizme eder,  güneşten daha eski dönemlerde kullanılmış bir tür takvimdir, ayın büyümesine ve küçülmesine göre hem zaman hemde yön belirlenebilir, ay tanrıçası selenenin sembolüdür,  öküz ve boğa boynuzları birer hilal işaretidir, yıldız, yılan, öküz ve haç gibi bir çok işaretle birlikte resmedilebilir.  Bazı aylar ise tapınmayla alakalıdır,  aya tapan ve ayın hilal yaptığı gün ölen kişilerin mezarlarına hilal yapılmaktadır, bu hilalin uzun tarafına giderseniz mezar yatağını bulabilirsiniz.


Hilal ve Yılan:  


Bu işaret aynı zaman diliminde yaşayıp ölmüş yüksek mertebeye sahip karı koca mezarıdır, mezar genelde ana kaya içine oyulmuş büyük bir odadan ibarettir, girişi yine kaya kapı şeklindedir, mezarlar işaretlerin hemen yayında olup hilal zamanı yılanda mezarları korumayı (tılsımı) temsil eder.


Hilal Yıldız: 


Hilal yıldızla birlikte ise yön bulmak için ayın hilal yaptığı geceyi beklemeniz gereklidir,  hilal takvim gibidir, ayın hilal yaptığı gecelerde işaret ve ay birbiriyle ilişkilendirilip yön bulunuz bu oldukça zor bir hesaplamadır uzmanından destek almadan bu işlemi gerçekleştirmeniz kolay değildir.


Sade Hilal: 


Buda yön veren işarettir  yalnız gibi dursada aslında yardımcı işareti  gökteki ayın kendisidir,  gökteki ayın hilal yaptığı zaman kayadaki işaretle karşılaştırılmalıdır, gökteki ters kayadaki düz olabilir, yönü yerdeki yada gökteki verebilir, bu yön  en çok suya bakar şekilde tasarlanır, yakında  dere yada pınar varsa buraya in-melisiniz,  burada bir sunak taşı vardır bu taş size son noktayı verir. sunak üzerinde büyük bir oyma olabilir bu sunu çanağı dır sunuların yapıldığı yerdir buradan mezar çok rahat görünür çok uzak değildir.


Öküz (Boğa) Boynuzları: 


Öküz ve boğa kral mezar işaretidir, bunların boynuzları aslında birer hilaldir, Bu hilaller kralın hangi çağda krallık yaptığını anlatabilir, yada günün hangi saatinde doğduğu yada öldüğüyle alakalıdır, mutlak suretle zamanın belli bir dilimiyle ilişkilendirilmiştir, bunu ancak işaretler üzerinde çıplak gözle araştırma yaparak anlaşılabilir. Mezarı ise tümülüs şeklinde belirigin bir yığma altındadır,  öküz bu yığmaya bakar vaziyettedir, öküzün bir gözü kör ise kör olan gözünün baktığı yer önemlidir, dikkat edin burada birde dere vardır dereden aşağı indiğinizde çok güzel işaretler bulursunuz buralarda bolca define vardır.


Güneş ile Ay:  


Bu eşkiyaların sıkça kullandığı işarettir, meblağlar dere içinde olup en az 7 yerde parası vardır,  bir kısmı mermer taşlar içinde bir kısmı mağaradır,  bu derede değirmen varsa değirmen taşı ve dibek aranmalıdır bunların altında bir miktar para bulunabilir.


Mitolojide Hilal Ay 


Her halinin anlamı başkadır, dünyevi hayatı sembolizme eder,  güneşten daha eski dönemlerde kullanılmış bir tür takvimdir, ayın büyümesine ve küçülmesine göre hem zaman hemde yön belirlenebilir, ay tanrıçası selenenin sembolüdür,  öküz ve boğa boynuzları birer hilal işaretidir, yıldız, yılan, öküz ve haç gibi bir çok işaretle birlikte resmedilebilir.  


Bazı aylar ise tapınmayla alakalıdır,  aya tapan ve ayın hilal yaptığı gün ölen kişilerin mezarlarına hilal yapılmaktadır, bu hilalin uzun tarafına giderseniz mezar yatağını bulabilirsiniz.




Yıldız işareti çözümü


1- Dört uçlu yıldız tehlike habercisi ve 6 uçlu yıldız ise büyük bir tuzağın habercisi, ayrıca gezegenlerin yönünde belirlemek için yapılmış da olabilir. En uzun uç tarafını takip ederiz


2- yıldız en eski ruhani sembollerden biridir, 5 – 6 – 7 ve 8 köşeli olanları vardır hepsinin anlamı farklı olur bunların en güçlüsü 8 köşeli olanıdır, mesela 5 köşeli olanlar toprağı, ateşi, havayı ve suyu simgelerken 8 köşeler güzellik, güven, hakimiyet ve güç, anlamına gelir, kuvvet kudretin sembolüdür. tanrıyı ve koruyucu meleği simgeler.


3- Sirius’un antik Yunan’da batıdan doğuşu inisiyasyonlarda küçük misterlerin sonu anlamına gelirdi.Geleneklerde Sirius Sistemi ile ilişkilendirilen biçimsel semboller üç uçlu yaba, yay ve ok, hayvansal semboller kurt ya da köpek ve yunus, sayısal semboller ise 3, 22, 23, 44, 49 ve 50’dir.[83 Bu ad antik Yunan’da ??????? (Seirios, “parlaklık, ateş” ya da “aşırı sıcak gün”) idi. Kutsal metinlerde Sirius


Diğer Görüş: Yıldız işareti anlamları çok farklı olur. hangi döneme ait olduğu önemlidir. 5 köşeli 7 köşeli yıldızlar vardır bazen 5 köşeler 7 köşeli anlamınada gelebilir. 5 + güneş 6 yapar, + ay 7 yapar. bu durumda 5 köşeli yıldızı 7 köşeli yıldız olarak yorumlayabiliriz. dediğim gibi öncelik yıldızın hangi döneme ve hangi medeniyete ait olduğudur.

Daha yeni Daha eski