Koltuk, Binek ve Oturak Taşı Anlamı

 Kendini en rahat nasıl hissediyorsan koltuğa o şekilde otur 90 derece sağından başla 90 derece soluna kadar sürekli çevreye bak, bu 1 bakışta olmaz, kalk dolaş tekrar gel otur bunu 1-2 gün yaptıktan sonra birden gözüne farklılık takılacak işte o farklı duran neyse sana bakar vaziyettedir sende ona bakar vaziyette olacaksın. git oraya bak yerin orasıdır.



Koltuk taşı önemi büyük gömü işaretlerinden birisidir. koltuk taşında kollarınızı koyabileceğiniz destekler, başınızı yaslayacağınız destek ve ayaklarınızı rahatlıkla koyabileceğiniz destek yerlerinin yapılmış olması gerekmektedir. Oturak taşında bu özellikler olmamaktadır. Koltuk taşı işaretinde yapılması gereken, önünde basamakları varsa kontrol edilmelidir.Kollarınızı koyacağınız destek yerlerinde oyma delikler varsa tam karşısında yığma olma olasılığı çok kuvvetli. Eğer koltuk işareti bir mağara içinde ise ve koltuk işareti çevresinde kare oymalar mevcut ise, bir liderin hazinesi mağaranın kayaları altında saklanmış odalarındadır. Duvarlar çok iyi kontrol edilmeli, yürüdüğünüz zemini kontrol etmek asla unutulmamalıdır.


  • Definecilikte koltuk taşı güzel bir işarettir. Her şekilde kesin define işareti olarak kabul edilir. Bazen basamakla çıkılır bunlarda Frig Kraliyetlerine gösterim alanlarıdır. Bazen mezar sembolüdür. Önemli olan şey, basamaklı koltuk taşlarının karşısında duran yığma frig tümülüs olma ihtimali yüksektir. Bu yığma yamaçta ise su tuzağına dikkat etmelisiniz.


Koltuk taşı dört şekilde bulunur. Her dört şekilde kesin define işaretidir.


1-Kol konulacak sağ ve sollu olarak 2 yeri var: koltuk taşına oturulduğunda ve karşıya bakıldığında karşıda bir tümsek görmek gerekir. Define tümseğin içinde ana kaya içindedir.


2-Koltuğun sadece sol kol konulacak yeri varsa o zaman koltuğa oturulur.Sol kol kolçağa koyulur. Sol tarafa bakılır. Birbirine yaslanmışkayalar olmalı. Bu kayaların altında giriş vardır.


3- Koltuğun sadece sağ kol konulacak yeri varsa o zaman koltuğa oturulur.Sağ kol koyulur ve sol tarafa bakılır. Birbirine yaslanmış kayalarolmalı. Bu kayaların altında giriş vardır.


4-Eğer kol konulacak yerleri yoksa koltuğun arkasındaki tepenin üstünde bir yığma tümsek bulmaya çalışılmalı. Define bu tümseğin içindedir.


5- Koltuğa çık düz olarak 15 20 mt civarında başka bir işaret kaya ara. 


Başka usta görüşleri:


Çok eskiye dayanmalarına karşın Frigya inanç sisteminin tanrıçası olan Kybele (kibele)’nin kayalıklarda ve dağlarda gezdiği inancı ile onun oturması için yapılmış yapılardır. Ancak aynı yağı define saklayıcıları tarafından da kullanılagelmiştir.


1- Öncelikle koltuğun ön kısmı aşağıda bir dere gibi vahaya bakıyor olmalıdır.


2- Koltuğa oturunca ayaklar yere değecek biçimde bir yapı varsa para veya mal oracıkta aranmalıdır.


3- Her iki kolu yaslamak için kolçaklar mevcutsa para karşı istikamette ve bir kuyunun içindedir.


4- Tek kol yaslama yeri varsa define boş olan tarafta aranmalıdır.


5- Koltuk iki kişinin oturacağı kadar geniş ise oturulan kısımda horasan ile kaplı bir alandadır. Üzerinde haç yada çarpı varsa koltuk taşının altı incelenmeli içinde müjdesi yoksa yakınlarda tümülüs yada kaya içinde yönetici mezarı vardır.Oturduğunuzda baktığınız yönde 70 metre içinde araştırma yapınız.


Binek Taşı Ustaların Görüşleri


binek taşı varsa bin, binmeden bişey göremezsin, bindikten sonra çevrene iyi bak bişey yoksa istikametine git orada 2. binek taşı yada benzer kaya bul birde bu kaya üzerine çık buradan nereye gideceğini bildiren farklı işaretler olması lazım. yada bu kayanın kendisinde işaret vardır. bu şekilde devam ederek paraya yaklaşırsın. Ayrıca binek taşı eyere benzer hatta diğer adı eyer işaretidir. bu taş tupkı at eyerine benzemeli bin bak ve bin git diyebilir.



Binek taşı, oturak taşı ve koltuk taşı bu 3 işaret anlamdaş işaretlerdir hepsi otur ve karşına bak anlamına gelir, aralarındaki fark koltuk taşı bazen mezarı verir oturak taşıda aynı şekilde mezar işareti olarak yapıldığını gördük fakat binek taşı mezarla alakalı değil düpe düz define işaretidir. oturduğunda tam karşınla birlikte sağ ve sol çaprazlarına dikkat et tüm vücudunu sabit tut sadece başını rahat oynatacak şekilde sağa sola bak bu şekilde definenin yerini görüyor olmaz lazım mesafe olarak 30 dan tut 90 metreye kadar çıkabilir.


Diğer görüş: 3. ve son nokta işaretidir eğer işaretiyle aynıdır bir çoğunun parası eşkiya parasıdır, ön tarafa bak bakalım atların konakladığı düzlük nerede buralara iyi bak eşkiya parasını alırsın.


Diğer usta tecrübesi: oturak taşı yolculuk demektir bindim ve gidiyorum burada birde patika yol var o yolu takip et para yol kıvrımın dadır.


Diğer usta görüşü: Binek taşının genel anlamı, taşa otur karşına bak ve ikinci işareti aramalısın olarak bilinmektedir. Yaptığımız araştırmalara göre, binek taşı zirve bir noktada yapılmış ise, işaretin yapılmış olduğu zirve tepeden daha yüksek zirve tepede araştırma sürdürülmelidir. Bilinen eşkiya işaretlerindendir. Eğer binek taşı işareti, engebeli bir arazide yapılmış ise, kesinlikle cihaz yardımı almalısınız. Doğal görünen etraftaki kayaların altında gömü saklanmış olabilir. İşaretin etrafıda kontrol edilmeli ve binek taşı işaretinin yakınlarında düz bir taş varsa gömü bu taşın altındada olabilir.


Oturak Taşı Araştırmaları


Oturak taşı 2 yada 3 kişilikse bu tabure olarak geçer, burası mezarlık yanında mezarların kutsama yeridir. ölü gömme geleneklerinde ayinler düzenlenirken kadınların ayakta durmaması gereklidir bu yüzden yerlere yada kayalardan yaptıkları taburelere oturması gereklidir. Tek oturak taşı çevrede mezarlık alanı yoksa bu paranın habercisidir. oturak taşına otur dikkat et paranın üzerinde oturuyor olabilirsin.



Oturak taşı eşkiya yapısıysa bu genelde değirmende olur. değirmene girdiğinde sağ kösesinde oturak taşı varsa burada birde ocak vardır, ocak yanında kesme taş olup 22 okka meblağ taş içerisindedir ayrıca krokiler mevcuttur.


Binek taşı ile oturak taşı aynıdır, oturak taşına oturun ve başınızı hafif kaldırarak bakın karşıda kayalık alan varsa oraya gidin kaya aralarına iyi bakın, düz alan varsa bu düzlükteki hafif şişkin olan yerlere yoğunlaşın.


  • Oturak taşının üzerine oturduğumuz zaman alnı kesik kayayı görürsen git ve oradaki rengi değişik kayayı kaldır altında mahzen bulursun.


1- 3. ve son nokta işaretidir eğer işaretiyle aynıdır bir çoğunun parası eşkiya parasıdır, ön tarafa bak bakalım atların konakladığı düzlük nerede buralara iyi bak eşkiya parasını alırsın.


2- oturak taşı yolculuk demektir bindim ve gidiyorum burada birde patika yol var o yolu takip et para yol kıvrımın dadır.


3- Binek taşının genel anlamı, taşa otur karşına bak ve ikinci işareti aramalısın olarak bilinmektedir. Yaptığımız araştırmalara göre, binek taşı zirve bir noktada yapılmış ise, işaretin yapılmış olduğu zirve tepeden daha yüksek zirve tepede araştırma sürdürülmelidir. Bilinen eşkiya işaretlerindendir. Eğer binek taşı işareti, engebeli bir arazide yapılmış ise, kesinlikle cihaz yardımı almalısınız. Doğal görünen etraftaki kayaların altında gömü saklanmış olabilir. İşaretin etrafıda kontrol edilmeli ve binek taşı işaretinin yakınlarında düz bir taş varsa gömü bu taşın altındada olabilir.


4- Oturak taşı işaretinin koltuk taşından farkı ise, sadece oturak gibi durması, kollarınızı ve başınızı dayayacağınız destek yerlerinin olmamasıdır. Mezar işareti olarak kullanılmıştır. İşaretinin ön ve arkasında bulunan düzlük alanlar cihaz yardımı ile kontrol edilmelidir. Mezarı bulunan şahsın zenginlik durumu ile ilgili bir durumdur. Boş çıkma olasılığı bulunmaktadır. Oturak taşları etraflarında veya karşısında toprak, taş yığma olabilir.

Daha yeni Daha eski