Define İsaretleri 15

Aslan, baykuş, halka, tesis, gemi, öküz başı, sıralı oymalar, tavuk ayağı, üçgen ve yılan işaretleri ve anlamları

Aslan kafası baş krala işarettir, burada kral mezarı vardır bu kral diğer krallardan daha  üst olarak kabul edilir. Aslan kafası mezara bakar mezar girişide aslan kafasına bakar vaziyettedir.  eğer aslan kafası tepe biyerde ise bu giriş dağın etek tarafındadır, eteğe doğru sallandığınızda giriş yerini bulursunuz. 

Baykuş tılsım işaretidir, Din adamları değil büyücüler tarafından lanetlenmiş olarak kabul edilen bölgelerde baykuş bulunabilir. burada mezar varsa ölen kişi günahkar olarak kabul edilir, yer altı tanrıları ölen kişiyi kabul etmeyeceği için yer üstüne tekrar çıkmasın diye üzerine büyük kayalar koyulmuştur.

Halkanın farklı bir versiyonudur, Eşkiya gömüsüdür tam olarak para buradadır bu tapayı çıkarmak kolay değildir. bu bazen havalandırma deliği olarak kullanılmıştır gerçek mal  dağın altında mağara, mahzen türü oda içindedir.

bu işaretin define ile alakası yoktur, bu sadece eski insanların yağ sıkma, şarap sıkma gibi benzer işlemlerde kullandıkları tesistir 

Kayık, gemi işareti, korsan parasıdır para limana yakın yerde olur, yakınlarda liman yoksa eşkiya işareti olarakta kabul edilebilir, kayıkta güverte varsa bu genelde  malın yerini verir, düz oyma şeklinde yapılmış kayıklar belli mesafe ilerlemenizi anlatabilir. 

Aslan kafasıyla öküz başı birbirine benzer işaretlerdir biz bunlara anlamdaş işaretler deriz.  her ikiside kral yada krala eş değer düzeyde insanların mezarlarıdır,  öküzün bir gözü kör ise kör olan gözünün baktığı yerde  höyük vardır  bu höyük kralın höyüğü olup alttaki dere  akıntı yönünde  başka işaretler ve defineleri bulunabilir.

sıralı oymaların mezarlık alanı olduğunu bir çok kez yazdık burada tekrar edelim ek olarak  mezar bölgesine ya girdiğiniz yerdedir yada tam ortasında, biz buna genel kutsama alanı deriz çevredeki tek oymalar hitab ettiği mezarlar için yapılmış bu sıralı oymalar ise tüm mezarları tek bir yerden kutsamak için yapılmıştır.

Tavuk ayağı, bir çok defineci civcivli tavuk arar ayaktan haberleri yoktur, oysaki tavuğu bulan ayağınıda bulması gerekebilir bu her tavukta değil ama bazılarında böyledir. tavuk ayağı yada kuş ayağı bunları çözmek basittir parmaklar  arasında diğerinden farklı olan vardır dikkatli bakın farkı bulun mesela bir parmağın önünde küçük murç olması farklılıktır. 

buda çok defa anlattığımız işaretlerden üçgendir, genelde oda işaretidir kare odalarından daha değerlidir üçgenin uzun tarafına dikkat edin  en sık orada olur,  üçgen odası bulan  köşeyi döner haberiniz olsun.

Yılan ve sağında kare oyma,  Alın size dahi bir mezar içinde yok toktur,  yılan başını sağa yatırmış, sağda kare ve kare köşelerinde 2 kanal  işte gideceğimiz yer, bu kadar basit çözülen yılan bulamazsınız. 

Daha yeni Daha eski