Doğal Altın Arama


 Altın arama en çok Avustralya'da yapılır. Türkiye'de iyidir. Türkiye'de altın yataklarının oluşumuna son derece elverişli jeolojisi vardır, genelde dere yataklarında aranır. Türkiye dere yataklarında ünlüyken Avustralya karada doğal altın parçaları bulmada önemli ülkelerdir.


Bu şekildeki doğal altınları dedektörle bulmak isteyenler varsa alacakları dedektörün golt olmasına dikkat etmelidir. normal kalıntı dedektörü doğal altın bulmada goldlar kadar başarılı değil. gold dediğimiz en küçük altın parçasını dahi bulabilen dedektör modelleridir. bunlar sadece altına duyarlıdır. kalıntı dedektörü 18 khz firekansla çalışırken goldlar 60 khz firekansla çalışır.


Altın aramak ise beceri gerektiren bir meslektir herkes yapamaz bu diğer hobilerle benzerlik gösterir mesela kimisi balık tutar alanında uzmandır, kimisi ava gider oda alanında uzmandır kimiside altın arama yani definecilik yapar bu iş sonradan yapılacak iş değildir kişinin ruh yapısı uygun olmalı altın define dediğin zaman heyecana kapılmalıdır. Her definecinin hayali büyük bir kütle altın bulmaktır.


Altın aramanın bir çok yolu vardır bunların başında dedektörle arama yapan defineciler gelir bununla beraber dere yataklarında akıntıyla gelen altın parçacıklarını arayan kitleler vardır bunlar dedektör değil bir çeşit süzgeç yada tava kullanarak minerallerle kenetli olarak bulunan altını sadeleştirip temiz bir şekilde elde eder.


Bilinen 2 yöntem dışında bilim insanları, bazı bitkilerin yapraklarında altın olduğu için ve bundan faydalanarak yer altındaki altın kütlelerinin tespit edilebileceğini ortaya koydu.


özellikle okaliptüs ağacının yapraklarında bulunan altın parçacıklarının, toprağın birkaç metre derinliğinde bu maden yatağının varlığına işaret ettiğini saplandı.


Araştırmacılar, bu bulgu sayesinde, erişilmesi güç yerlerde altının yerinin yeni yöntemlerle tespit edilebileceğini belirtiyor.


Araştırma sonuçları dünyanın bazı ünlü dergilerinle yayınlandı.


Kolay erişilebilir altın yatakları kesin olarak tespit edildikten sonra şimdide nehir çökeltileri ve kum tepeciklerinin metrelerce altında gömülü olan zor yatakların bulunması üzerinde çalışılmaktadır.


Gömülü Hazine


Daha önce de okaliptüs ağacını çevreleyen topraklarda altın parçacıkları bulunmuştu. Bazı ağaçların yapraklarında, dallarında ve kabuklarında az miktarda altın bulan araştırmacılar, bu kez ağaçların altını emdiğini tespit etti.

Yaklaşık 400-500 ağacın emdiği altın miktadı bir yüzük büyüklüğünde olduğu saplandı.


Gerçek şuki altına rastlanan ağaçların bulunduğu bölgede 30 metre altında altın yatağının olduğu görüldü.

Günümüzde altın yatakları, toprak yüzeyine çıkmış altın içeren kaya parçalarının bulunması ya da arama amaçlı kazılar sonucunda tespit edilebiliyor.


Araştırmacılar, yeni altın yatakları bulmak için bitki örtüsünün incelenmesinin daha iyi bir yöntem olacağını, çevreye daha az zarar vereceğini vurguluyor.


Aynı yöntemin demir, bakır, kurşun gibi başka minerallerin aranmasında da kullanılabileceği belirtiliyor.


Diğer Yorum: En çok sevdiğim yöntem derede elek kürek kova ile altın arama yöntemi, öncede yazmıştım, benim hevesim 25 yıl önce başlamıştı, 3 yıl kadar uğraştım bıraktım, nasıl ki sedat kocagulle beni zehirledi değerli taş derede altın arama yöntemlerini gördüm, başım dolandı tekrar, 25 yıl önce bu kadar bilgi yoktu, körü körüne gidiyorduk, şimdi ise 1,5 yıldır sizlerin yanında yeniden gıpraştı, sonuçta dağ havası en güzel en sağlıklı olanı, birde amaç için koşarak gidiyorsun, hani mesele olup olmaması değil, olsa güzel olur olmasinada, olmasada can sağolsun, her kazılan yerde birşey çıksa, ülkede yeni zenginler türerdi. Bu işten hevesimi aldimmi değerli taş ve derede altın arama en keyiflisi, anlayacağın tam emeklilik.


Daha yeni Daha eski